16 Mayıs 2011 Pazartesi

"Sivri" bir "Sinek"

Sonunda,kendisini gösteren bahar aylarıyla birlikte hayatımızın vazgeçilmezi olan "sivrisinekler" yeniden bizlere merhaba dedi.
Televizyon izlerken,ders çalışırken,bilgisayarda bakınırken vs.başımıza dadanan bu yaratıkların,şüphesiz en sinir bozucu oldukları an uykuya dalmaya çalıştığımız andır.
O sinir bozucu sesleri,kondukları yerde bıraktıkları gıdıklama hissi ve en berbatı,ısırdıktan sonraki durmaksızın kaşınma hissi,beni çileden çıkartır her zaman.(Şu an bu yazıyı yazarken de dirseğimi kaşıyorum bir yandan.Nedeni zaten belli sanırım)
Bu yaratıkların insan vücudunda her yeri ısırmasını anlıyorum fakat dün gece resmen benim yanağıma bir buse kondurmuşlar.
Sevgili sivrisinek arkadaş,eğer bu bir sevgi gösterisiyse,teşekkürler ama lütfen beni sevme.
Tabi her ne kadar bunu söylesem de kanımı çok seviyorlar galiba.Evin içinde en ısırılan şahıs benim.Sineklerin, B rh+ e bir sempatileri olabilir.Dikkatli olun.

Dediğim odur ki,şu bahar aylarının nihayetinde gelmesi iyi,hoş ama bu aylarla birlikte gelen sivrisineklere tahammülüm çok zor .
Unutmadan bir de bunların devasa boyda olanları var.Onlar sinir bozucu olmaktan öte korkutucular.Karış büyüklüğünde sivrisinek mi olur canım?

Kestikk!

7 yorum:

  1. O kadar uyuzum ki bu konuda yazını okurken bile kaşındı kolum. "vızzzz vızzzzzz" git kulağımın dibinden... Yazları uyutmadığı gibi güzel uykuyu üç beş defa bölmesi de cabası, ona da sinir olduğumu yazayım dedim.
    Kandaki maddelerin karışım yüzdelerine göre geldiklerini duymuştum sanki. Çekici bulması gerekmişmişmiş...

    YanıtlaSil
  2. zaten o güzelim uykudan sadece bunlar yüzünden uyanıyorum.
    çekici bulmasın bizi,bi gitsin ya :D

    YanıtlaSil
  3. Culex ve aedes cinsleri yaygın olarak görülür.Kozmetik ürün kullananlarda ve karbondioksit salınımı fazla olan insanları seçerler ısırmak için. Kan gruplarıyla ilgili değil seni ısırmaları ama saydığım sebeplerde etkili olmayabilir. Mesela başka ısırılıcak birini bulamamış hazır gelmişken ısırıp gideyim diye dusunmus olabilir. Bahçeniz varsa ve icinde su birikintisi olan kap, saksı v.b. gibi seyler içindeki suyu boşaltmazsan yakın zamanda daha fazlası ile mücadele etmek zorunda kalabilirsin. :)) ayrıca geçmiş olsun çok sinir bozucu olduğu konusunda hem fikiriz :=)

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler,hem fikir olmamak mümkün mü zaten bu sinir bozuculuğa:)

    YanıtlaSil
  5. ısırıksız ve bol havai fişekli günler o zaman :)

    YanıtlaSil
  6. Sesleri beni benden alıyor gerçekten, ısırmamış olsa bile duyduğum anda yandım..
    Buradan sesleniyoruz sivrisinek kardeşler! kapı- pencere kapalı oturalım patlayalım mı :))

    YanıtlaSil
  7. Kaka kuka, teşekkür ediyorum :)

    Burcu,onlar ne yapar ne eder girerler içeri..onlarla yaşamayı öğreneceğiz :p

    YanıtlaSil