11 Haziran 2011 Cumartesi

En güzel kokular


Herkesin kendisine güzel gelen kokular vardır,vazgeçemediği..Ama yanlış anlaşılmasın parfüm gibi şeyler değil hani..
Bir varlığa,doğaya ait kokular mesela..Çünkü tek vazgeçilmez kokular onlardır..Mesela bir annenin kokusu,yıllar da  geçse,o koku aynıdır,değişmez,vazgeçilmez..Mesela bir deniz kokusu,denizdeki keskin yosun kokusu,ya da mis gibi bir çiçek..Bunlara belki de binlerce örnek verilebilir..Ama benim en vazgeçilmez bulduğum kokuyu yeni yeni farkettim..Nasıl mı? Haydi anlatayım...

Geçenlerde İstanbul'dan Çanakkale'ye gittim.Orada birkaç gün kaldıktan sonra geri İstanbul'a dönmek üzere yola çıktım..Otobüste tek başıma otururken,çaprazımda sevimli mi sevimli,sürekli yüzünden gülücükler saçan bir melek gördüm..Melek diyorum,çünkü o bebek gerçekten bir melekti..
Bana sevimli sevimli bakıp gülümsüyordu..Hatta tüm yolculara.
Hayatımda ilk kez bu kadar güleç ve insanlara meraklı bir bebek gördüm sanırım ben..Otobüsteki herkese öyle derin bakıyordu ki gözlerini ayırmaksızın..Çözmeye çalışıyordu sanki herkesi..İçimi müthiş bir huzur kapladı onun sayesinde..

Mola yerine geldiğimizde sevimli annesi , benden birkaç dakika o tatlı meleğin yanında kalmamı rica etti..Seve seve kabul ettim,zaten uyuyordu o tatlı melek..
Yanına gidip oturduğumda mis gibi kendine has kokusu sızlattı burnumu..Ama müthiş bir sızlatmaydı bu..Uyurken her nefes alıp verişinde o koku daha da yayılıyordu..
Mola bitimine yakın annesi geldi ve teşekkür etti.Ben de yerime geçtim..İstanbul'a doğru yaklaştığımızda ise o sevimli melek annesinin kucağında etrafa,insanlara bakınmaya devam ediyordu..Sonra kollarını bana uzattı,yanıma gelmek istiyordu..Annesi de bebeğinin isteğini geri çevirmeyip bana verdi o tatlı meleği..
Kucağımda tatlı tatlı gülerken içime çektim o sevimli meleğin kokusunu..İnsanın içini temizleyen bir koku bu resmen..Tüm pisliklerden arındıran bir koku..
Derler ya  bir çocuğa sarılınca bütün kötülükler atılır,tertemiz hissedilir diye..Gerçekten doğru bir şey bu..Sanki onun saflığını içime çekmiş gibi hissettim..Tertemiz,yorulmamış,huzurlu bir bedene,ruha kavuştum sanki bir anda..Üzerimdeki gelmiş geçmiş tüm yorgunluğu aldı sanki bir gülümsemesi,bir kokusuyla..
Dediğim odur ki; benim en güzel bulduğum koku o müthiş bebeklerin kokusu..O saf,temiz bebeklerin güzelliği..
Eğer hayatınızda bir şeyler yolunda gitmiyorsa bir bebeğe sarılın ve koklayın..Bütün olumsuzluğu,kiri alıp götürecektir,bundan eminim..



Dip not: O güzel meleğin adı da Çehre'ydi :) Dilerim ki huzurla büyür :) Yine sevesim geldi.

Kestikk!

9 yorum:

  1. Huzurlu bir ömür dilerim Çehre için. Etkileyici olmuş yazın, ve hoş :)

    Bu yazıya cevap yazdığım şu anda buram buram "yağmur sonrası toprak kokusu" çekiyorum ciğerlerime. Ve göreceli olarak, an için ehemmiyet teşkil ettiği için olsa gerek, buralara bir yerlere not düşmek istedim.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim :)
    İyi ki de düşmüşsün buralara bir yerlere not :)
    Yoksa ben o güzel toprak kokusunu unutup gidecektim ,ben de çok severim (:

    YanıtlaSil
  3. Benim de çektikçe içime çekesim gelen kokular vardır. ama anne olduktan sonra anladım ki , anneler yavrularının kokusundan sonra çiçek koklamayı unutuyorlar.

    YanıtlaSil
  4. Nasıl geldi aklıma şimdi, Datça' nın balık balık kokan denizinin kokusu. Orada yüzerken kendini balıklarla fazla haşır neşir bulursun.
    Yazın güzeldi Nil ;) Neredeyse tüm bebekliği bizim evimizde geçen kuzenimi hatırladım, eskilere gittim geldim.

    YanıtlaSil
  5. Küçük Mucizem,ne kadar şanslısınız :) tahminimce çok güzel bir mutluluktur..Huzurlu bir ömür dilerim o güzel kokuyla :)

    Burcu,ne kadar güzel kokulara sahibiz aslında değil mi? Sadece bazen farkına varamıyoruz..Çokk teşekkürlerr :)

    YanıtlaSil
  6. Ahh o bebek kokusuuu, dünyanın en güzel kokusu. Asla tarif edemediğim, tarif edemeyeceğimi bildiğim için, tarif etmeyi bile denemediğim bu bebek kokusu olayını, o kadar güzel anlatmışsın ki nil, okurken aptal bi gülümseme oldu suratımda. daha 20 yaşındayım ama, içimde bebek sahibi olmak için o kadar büyük bir istek var ki, kimseye anlatamıyorum bu derdimi, anlamıyor çünkü kimse...

    YanıtlaSil
  7. Sağ ol sercanım,elimden geldiğince işte :)
    Öyle ama gerçekten kuzum ya.O kokuyu bir aldın mı,o sevimliliği bir gördün mü insan deli gibi istiyor yaşa aldırmaksızın..Bu bir güdü sanırım:)
    Dünyanın en masum şeyleri.Onlara ihtiyacımız var :)

    YanıtlaSil
  8. Kesinlikle! Mesela beni bitiren koku babaannemn yastığıdır, hep yasemin çiçeği gibi kokar bayılırımmm :))

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel :)
    Demek ki hepimize özgü dayanılmaz sayılabilecek kokular varmış:)

    YanıtlaSil